3 plats i indoor soccer

Säsongen är nu över för indoor soccer och jag tackar och bockar. Det har varit en kul upplevelse och jag är glad att jag fått vara med. Vi vann sista matchen och jag avslutade med 4 mål. Nu ser jag fram emot en ny säsong utomhus :) 
 
puss!
 

Godnatt!

Tuffaste fyspasset i USA så här långt! Med det sagt säger jag godnatt 19.30! 
 
Puss!
 

Lite uppdatering

Hej alla!
 
Denna vecka har det inte hänt mycket alls. Det har rullat på som vanligt. Jag har haft fysträningar och två snowdays. Vi var hemma tisdag och fredag. 
 
I fredags gjorde jag inget alls, det blåste för mycket för att gå ut.
 
Idag gick jag och jody till en liten marknad och kollade på saker, sedan fixade jag Alexs födelsedagspresent och sen kollade jag film.
 
Imorgon ska jag se hockeyfinalen hos en kompis, dock inspelad så ingen får berätta hur det slutade! Sedan ska vi bada bubbelpool, nice!
 
Puss alla!

Winterfest week

Hej alla!
Nu har vi haft winterfest week och olika teman varje dag och samlingar i gymnastikhallen for tavlingar. En dag var det arhundranden och jag var sa klart utkladd med Anni! HaHa. Vi hade fys mandag, jag gick pa massage i tisdags(underbart!), fyn onsdag, match torsdag och fys fredag. Jag ar trott! Vi vann matchen med 6-2 och jag gjorde tva mal. Vi spelar fotboll pa gympan i skolan och jag gjorde illa knat, hoppas det blir battre! Ni som kanner mig vet att jag skulle aldrig vila pga lite smarta. Kan vara dumt men har alltid varit san. 
 
I fredags var det winterfest och innan det hade jag fys och kollade basketmatch.Killarna vann matchen och det var sjukt mycket folk. Kul att se sa manga heja pa sitt lag och sin skola. Dansen var kul och jag fixade mig med Anni. Vi bara dansade till musiken och njot av att vara i USA. Det ar inte alla dagar man gar runt i langklanning. 
 
Nu i helgen ska jag bara ta det lugnt och vila bort min forkylning. Har dragit pa mig en san, sa maste bli av med den till mandag nar fysen borjar igen!
 
Puss!
 
 
 

Special Olympics & Polar Plunge

Nu var denna langa vecka over och jag ar trott!
I tisdags akte vi till Special Olympics. Det ar OS for personer med speciella behov. De tavlar i olika grener och pa slutet far alla priser. Dock var detta sa mycket storre an bara OS, alla bodde pa samma hotell och under kvallarna var det dans, cermonier och det fanns hela tiden saker att gora. Detta ar ett tillfalle for dessa personer (bade unga och aldre) att traffa andra med speciella behov och foraldrar far aven de traffa andra foraldrar till dessa barn. Jag tycker det var underbart att se hur stort det verkligen var! Jag hade hur kul som helst. Min uppgift under dagarna var att hjalpa till i skidbacken, trots kyla sa var alla glada och mitt hjarta rymmer nu fler personer an nagonsin! Om mojligheten finns ska jag starta upp detta hemma i Sverige!
 
Dagen efter vi kommit hem var det dags for isvaken. Du maste ha samlat in minst $75 for att fa hoppa. Alla pengar som samlats in gar till att arrangera special olympics. Jag kan stolt tala om att jag nu bidragit till att dessa manniskor ska fa kanna sig som alla andra, slippa konstiga blickar och negativa kommentarer, i alla fall for tre dagar. Tack till er dar hemma som hjalpt till att donera pengar! Ni har ingen aning om vad detta betyder for dom. I ovrigt var det extremt kallt att hoppa och jag trodde ett tag att jag skulle do men oj vad stolt jag ar nu!
 
 

Nu jäklar!

Okej nu måste jag få skriva av mig!
 
Jag antar att jag inte är den enda tonåringen som har ångest över min vikt. Jag vet att det finns fler där ute! Jag mår bara dåligt när jag tänker på att jag har gått upp i vikt och att byxorna inte passar lika bra som innan. Men vet ni vad, det skiter jag i för tillfället! Jag kan inte gå och må dåligt över att det finns mer av mig nu än innan. Jag ska spela fotboll fem dagar i veckan och när fotbollen är inställd har jag friidrott, så nu får jag för fasen sluta att må dåligt över mig själv! Jag är inte den smalaste men jag är fasen inte fet heller. Jag kommer få ut så mycket mer av denna resa än ångesten över min vikt. Jag ska för sjutton göra något bra nästa vecka! Jag ska tillbringa tre dagar med fantastiska ungdomar som bara behöver lite extra hjälp. Vet ni, dom skiter i om dom är smala eller tjocka, det enda dom kommer tänka på nästa vecka är lyckan över att få vara som alla andra i skidbacken. Jag är stolt när jag säger att jag kommer få vara med och bidra till detta. Så nu kan vikten gå och ta sig! (Ursäkta språket). Jag kommer uppnå något mycket störa nästa vecka, jag kommer vara en del av något så stort, jag kommer få se en massa unga le för att livet är så bra. Kan inte vänta! 

En dag i Lakeview

 
Detta ar hur mitt liv ser ut, detta ar hur livet ser ut for alla utbytesstudenter. Du lamnar tryggheten hemma och beger dig ut pa ditt livs aventyr. Mitt liv har borjat och jag ar redan mognare an vad jag var nar jag akte. Jag onskar att alla fick chansen att uppleva detta men tyvarr ar det inte sa, jag var/ar extremt lyckligt lottad. Men det ar inte bara manniskorna eller skolan eller kanslan av att ta hand om sig sjalv, utan det ar aven platsen dar jag bor.
 
Jag har mycket att tacka lilla staden Lakview for. Denna plats har fatt mig att inse en himla massa! Jag vill beratta om skillnader mellan har och hemma men det ar en sak alla ni som laser maste forsta innan ni borjar. Jag pratar inte om alla manniskor i Lakeview, jag jamfor endast med dar jag bor och skolan jag gar i. Jag skriver inte detta for att gora nagon upprord utan endast for att fa folk att oppna ogonen och inse vad lyckligt lottad manga ar och att vissa fordomar vi, svenskar, har om USA inte behover vara sanna.
 
Skola
Varje dag i high school ser likadan ut. Jag gar upp runt 6.30, ater frukost och sedan lamnar Jody mig i skolan(pa vintern, annars cyklar jag). Skolan borjar 7.45 och klockan ringer 7.40. Min forsta lektion ar engelska med min soccer coach, sedan ska jag numera ha american history, efter det har jag geometri, sedan media, AC(obligatorisk laxtid) i 30min, sedan har jag lunch i 30 min, efter det har jag government och tillsist har jag P.E.(idrott). Klockan ringer 15.10och jag gar antingen hem eller till gymmet. I mars kommer jag ha antingen fotboll eller friidrott varje dag efter skolan. Detta ar mitt nya schema, det sag annorlunda ut forra terminen. Men alla lektioner ar en timme, hela skolan har samma tider och jag borjar och slutar samma tid varje dag. Lararna ar som hemma, alla lar ut pa olika satt. Detta kan bli ganska langtrakigt men gillar man sina lektioner ar det ju bra! Jag ser verkligen fram emot att ha fotboll varje dag och borja tavla i friidrott. Jag ska stota kul och kanske springa lite, spannande!
 
Skolidrott
Jag borjar med en sak som jag tycker ar valdigt positivt. Det ar skolidrotten. Jag gar i en skola med ca 500-600 elever och min skola erbjuder fotboll, golf, basket, cherleading, friidrott, amerikansk fotboll, bowling, brottning, vollyboll, lopning och dans. Detta pagar inte hela aret utan det ar uppdelat pa tre sasonger, jag spelar t ex fotboll till varen. Detta skapar en gemenskap i skolan som vi inte ar i narheten av att ha har hemma.
 
Studenten
En lite sorgligare sak ar antalet elever som tar studenten. Jag vet att det okar hela tiden men sattet man pratar om studenten har visar att det inte ar en lika stor sjalvklarhet som hemma. Nu pratar jag inte endast om Lakeview utan detta galler andra delar ocksa. Det kan bero pa betyg, tonargraviditet(sett och hort mer om det har an jag nagonsin gjort), jobb osv. Det ar trakigt men jag ar glad att det blir battre hela tiden.
 
Alla fortjanar att ta studenten och kliva in i vuxenlivet :)
 
Arbete
Nu kommer vi till en sak som borde fa personer att fundera pa att kanske inte lagga alla sina pengar pa krogen eller nya klader varje vecka. Har ar det flera familjer som bor i trailers och en del av dessa ungdomar har tre arbeten och behover hjalpa till med hyra. Jag sager inte att detta bara hander har och inte i Sverige utan det ar endast nu jag forst har kommit sa nara det. Jag shoppar fortfarande och spenderar pengar men jag tanker tva ganger innan jag koper nagot. En vikarie pa Jodys jobb kom med klader som hon skulle skanka till Jodys elever och Jody sag nagra fa saker som sag riktigt bra ut. Hon tog hem de till mig och jag blev valdigt glad! Begagnade klader ar inte hela varlden! Och det ar ganska vanligt har. Jag gillar det!
 
 
Vapen
Just nu sitter jag och tittar pa ett amerikanskprogram dar dom later barn vara sjalva i ett rum med en lossas pistol for att se hur de reagerar. Som ni kan gissa ar resultatet inte bra och chockande for manga foraldrar. Har ar det extremt vanligt att jaga och manga amerikanska familjer har vapen hemma. Varje dag i skolan pratas det om vad man skjutit (djur) och de pratar om sina olika gevar. Detta har jag aldrig hort sa mycket om som har. Vapen hit och vapen dit. Jag ar emot vapen och anser inte att det ar nagot man har hemma men kulturen ar annorlunda har. I tv programmet jag tittar pa nu visas det en familj dar en 3arig hittades pappas pistol som var gomd hogt uppe. Han skot sig sjalv. Nej jag gillar det inte men livet har ar annorlunda och manga familjer ager ett gevar eller en pistol i USA. Om man ager ett skjutvapen bor man i alla fall ha den i ett sakert skap som man kan losa. Men helst inte alls!
 
Jag alskar mitt lilla Lakeview! Jag har underbara vanner och en fantastisk familj har! Jag ar stolt att kunna kalla detta mitt andra hem <3

RSS 2.0